Ingredienser
4 portioner
Kyckling i grön curry
- 900 g. kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 2 msk. grön curry
- 800 ml. kokosmjölk (2 st. förpackningar)
- 1 l. kycklingbuljong
- 1 msk. sesamolja
- 2 msk. ingefära
- 4 st mindre smala morötter
- 200 g. bambuskott
- 65 g. spenat
- 4 st. limeblad
- 1 st. röd chili
- 4 st. vitlöksklyftor
- 1 st. gul lök
- 2. msk tomatpuré
- Skalet från 2st. lime
- Saften från 2 st. lime
- Svartpeppar efter smak
- Salt efter smak
Kyckling i grön curry är smakfull kycklinggryta. Servera förslagsvis med ris.
Så här gör du kyckling i grön curry
- Finhacka lök, vitlök och chili.
- Skala ovh riv ingefäran med ett fint rivjärn
- Skär moroten i tunnare slantar. Välj gärna morötter som inte är så tjocka.
- Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja tills löken börjar bli glansig.
- Addera grön curry och tomatpuré och stek på ett par minuter.
- Därefter adderar du kokosmjölk, kycklingbuljong, sesamolja, limeblad, morot samt skalet och saften från lime. Låt koka ihop för att sedan sjuda på medelvärme.
- Stek på spenat i olja så de minskar något. Lägg i en skål när de stekt klart.
- Skär kycklingen i mindre bitar av valfri storlek. Jag valde storlek om ca. 2×2 cm. Salt och peppra på alla sidor. Stek sedan på kycklingen i olja så den får yta på alla sidor. Men du behöver inte steka klart kycklingen i stekpannan.
- Smaka av din grön curry sås med salt och svartpeppar.
- När smakerna sitter, så tillsätter du kycklingen och bambuskotten och nu tillagar du kycklingen tills den i princip är klar.
- Addera din stekta spenat och blanda runt.
- Smaka av din kyckling i grön curry med ev. mer salt och svartpeppar.
Servera kyckling i grön curry
Servera din kyckling i grön curry tillsammans med ris. Läs på förpackningen hur du tillagar riset.