Korv stroganoff – Recept på klassisk husmanskost där falukorv används som huvudråvara.

Så här gör du korv stroganoff – recept på mitt vis

  1. Skär morot i grövre stavar. Lägg i en kastrull tillsammans med koncentrerad buljong och fyll på vatten så det täcker morötterna. Koka tills de har ett ”bit” kvar. Häll inte av vätskan när morötterna kokat färdigt.
  2. Skär falukorven i tärningar eller stavar. Hacka upp gullöken.
  3. Stek löken i pannan tillsammans med olja och smör i någon minut. Tillsätt sedan korven och stek på tills korven börjar få färg.
  4. Hacka paprikan i strimlor eller tärningar och lägg i stekpannan och låt steka på tillsammans med löken och korven i några minuter.
  5. Lägg den steka paprikan, löken och korven i grytan där du kokade morötterna. Tillsätt, sambal oelek, dijonsenap. chilisås, tomatpuré och låt sjuda en stund.
  6. Tillsätt grädde och crème fraiche och låt sjuda i ytterligare några minuter så smakerna hinner sätta sig.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar. Behöver du reda av din korv strogganoff, så tillsätter du redning till den konsistens du föredrar.
  8. Finhacka persilja och lägg i precis innan servering.

Servera din korv stroganoff tillsammans med nykokt ris. Vill du byta ut riset mot potatis eller poatismos så passar det bra också. Ja även nykokt pasta fungerar. Men det klassiska är att servera med ris.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Korv stroganoff – Recept på klassisk husmanskost

  • 1 st. falukorvsring (ca. 800 g.)
  • 3 st. morot
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. röd paprika
  • 1 dl. chilisås
  • 4 dl. grädde
  • 1 dl. crème fraiche
  • 2 msk. tomatpuré
  • 3 msk. koncentrerad köttfond
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 3 tsk. dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
Skriv ut receptet