×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kall romsås – Enkelt gott recept till fisk och skaldjur

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kall romsås

  • 80 g. rom (stenbitsrom eller löjrom)
  • 3 dl. gräddfil
  • 1 dl. majonnäs
  • 2 tsk. kaviar
  • 4 msk. finhackad dill
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Kall romsås – Enkelt gott recept till fisk och skaldjur.

Kall romsås till fisk och skaldjur.

Så här gör du kall romsås

  1. Blanda gräddfil och crème fraiche i en bunke.
  2. Tillsätt kaviar samt dill och rör om.
  3. Tillsätt romen och rör runt varsamt.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera din snabblagade romsås till fisk och skaldjur eller som fyllning i en god baguette. Vill du ha i lite pressad citron så passar det bra. Likaså kan du även ha i en finhackad rödlök. Hur du gör din romsås är helt upp till dig, men här har du ett bra grundrecept.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *