Halloumi carbonara är vegetarisk variant på pasta carbonara som är lika enkel och snabblagad som den är god.

Så här gör du halloumi carbonara

  1. Blanda ägg med ost, svartpeppar och en nypa salt. Din halloumi carbonara får gärna ha lite extra pepparsmak, men var återhållsam med saltet då parmesanosten har god sälta i sig självt.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Pastan ska serveras aldente och ha ett tuggmotstånd.
  3. Medan pastan kokar så tärnar du upp halloumi och steker i stekpanna utan något fett, då den släpper mycket vätska av sig själv. Stek tills din halloumi får en fin stekyta runt om.
  4. När pastan kokat klart så sparar du 1 dl. av pastavattnet.
  5. Blanda pastan med äggblandningen och din stekta halloumi. Späd med pastavatten till en konsistens som du föredrar och blanda.
  6. Servera direkt på tallrik. Avsluta med att riva över parmesanost samt ringla på en god olivolja och dra några extra drag med svartpepparkvarnen.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Halloumi carbonara

  • 400 g. pasta
  • 200 g. halloumiost
  • 4 st. hela ägg & 1st. äggula
  • 50 g. riven parmesanost
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak (ju mer desto bättre)
Skriv ut receptet