×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Färdig bearnaisesås – så gör du den godare

Ingredienser

kniv-gaffel-skedFärdig bearnaisesås

  • Rödvinsvinäger eller vittvinsvinäger
  • Dragon
  • Körvel
  • Cayennepeppar
  • Färsk persilja
  • Svartpeppar eller vitpeppar

Färdig bearnaisesås – så gör du den godare genom att smaksätta den själv.

Färdig bearnaisesås - så gör du den godare genom att smaksätta den själv.
På bilden ser du en uppkryddad färdig bearnaisesås från Lohmander.

Så här gör du färdig bearnaisesås godare

Vi är många som köper färdig bearnaisesås från butiken. Det gör faktiskt även jag. Det är inte alltid man orkar eller har tid att göra egen bearnaisesås från grunden. Men vill du testa att göra den själv, så hittar du mitt recept här.

Nu har jag inte testat alla bearnaisesåser som finns att köpa. Men av de jag ändå testat, så upplever jag att det finns sämre och bättre bearnaisesåser. Men det finns ändå en gemensam nämnare och det är att du faktiskt kan göra dem godare. Krydda upp dem helt enkelt.

I ingrediensförteckningen har jag listat det som jag tycker ska finnas i en bearnaisesås. Det är dessa som jag då väljer att smaksätta den färdiga bearnaisesåsen med. Beroende på vilken bearnaisesås som du köper, så kanske du tycker att den har tillräckligt med syra. Då låter du bara bli att tillsätta mer citron eller vinäger.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

I videon ovan kan du se hur jag kryddar upp en färdig bearnaisesås. Men den kryddningen som jag gör med det fabrikatet, är inte säkert att du ska tillämpa på andra fabrikat. Det är inte ens säkert att du ska krydda på samma sätt som jag gör med det fabrikat som jag använde i videon. Alltså du ska testa dig fram tycker jag. Helt enkelt hitta en smaksättning som du gillar. Det viktiga är att du faktiskt väljer att krydda upp den. Det blir godare!

Finns det någon färdig bea som man inte behöver smaksätta lite extra?

Har du hittat en färdig bea som du inte tycker behöver smaksättas lite extra? Skriv gärna en kommentar, för den bearnaisesåsen testar jag gärna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *