×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Falukorvskebab i rulle

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 rullar

Falukorvskebab i rulle

  • 1000 g. falukorv
  • 1-2 st. stor gul lök
  • 2 st. stora tomater
  • 1/2 st. gurka
  • Sallad av valfri sort
  • 4 st. libabröd eller annat bröd som passar

Kebabsås (mild)

  • 2+1/2 dl. majonnäs
  • 1+1/2 dl. turkisk yoghurt
  • 1 tsk. lökpulver
  • 1/2 tsk ingefärapulver
  • 2 tsk. rökt paprikapulver
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1/2 tsk. fint mortlad lagerblad
  • 1/2 tsk. spiskummin
  • 1/2 tsk. fint mortlad torkad rosmarin
  • 2 msk. fanta (ja du läser rätt)
  • Salt
  • Svartpeppar

Falukorvskebab i rulle är trevligt alternativ till den klassiska kebaben. När gjorde du senast kebab på falukorv?


Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Inledning

När åt du senast falukorvskebab? Ja alltså kebab där du använder dig av falukorv? Prova! Det är riktigt gott och annorlunda. I detta receptet behöver du 1000 g. falukorv. Med hjälp av osthyvel, så ska du hyvla falukorven till strimlor som efterliknad kebab.

Ju längre ner du kommer, så kan det bli svårare att hyvla falukorven. Jag själv fick en bit på ca. 1 cm som jag inte lyckades hyvla med osthyveln. Men det är okej. Den biten kan du använda till annat eller så skär du den tunt i strimlor med en kniv.

Jag väljer att inte smaksätta falukorven med andra kryddor under stekning. Falukorven ska smaka falukorv och inget annat. I videon ovan använde jag mig av libabröd. Men det finns numera bröd avsett för kebabrulle att köpa i många affärer. Du väljer själv.

Så här gör du Falukorvskebab i rulle

Kebabsås

  1. Mortla torkad lagerblad samt rosmarin fint, så du får ca. en tesked.
  2. Lägg den mortlade lagerbladet och rosmarinen i en bunke och tillsätt lökpulver, ingefärapulver, chilipulver och spiskummin. Blanda kryddorna ordentligt.
  3. Tillsätt majonnäs och yoghurt och blanda ihop ordentligt så majonnäsen, yoghurten och kryddorna blandas helt.
  4. Avsluta med att tillsätta Fanta. Rör om igen och smaka av med salt och svartpeppar.

Falukorvskebab och övriga tillbehör

  1. Skölj salladen.
  2. Skär upp 1 eller 2 tomater i tunna skivor. Dela dem sedan i fjärdedelar.
  3. Skala och skär löken i tunna strimlor.
  4. Skär gurkan i mindre tärningar.
  5. Ta fram en osthyvel och hyvla falukorven till strimlor som efterliknar kebabkött.
  6. Stek falukorven i olja och smör tills du fått den stekyta som du önskar.

Montering av falukorvskebab i rulle

  1. Lägg brödet på var sin tallrik.
  2. Därefter lägger du ett lager i mitten som en sträng med gurka, tomat, lök och sallad.
  3. Nu fördelar du ut falukorvskebaben.
  4. Ringla över kebabsåsen.
  5. Vik underdelen av brödet så det läggs lite ovanpå och som kommer förhindra såsen att rinna ut. Rulla sedan varsamt ihop den med lite press till en rulle.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *