×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Äggröra – Recept på enkel god äggröra

Ingredienser

kniv-gaffel-sked2-4 portioner

Äggröra

  • 1 msk. smör
  • 3 st. ägg
  • 1 msk. crème fraiche
  • 1 msk. finhackad gräslök
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Äggröra – Recept på enkel god äggröra att äta till frukost

Äggröra - Recept på enkel god äggröra att äta till frukost

Så här gör du äggröra

  1. Kläck äggen i en kastrull och lägg i en matsked smör.
  2. Tillaga på spisen under hög värme. Rör om äggen hela tiden med en slickepott, då det är viktigt att äggen inte bränns vid. Välj en slickepott som tål värme.
  3. När äggen börjar tjockna till och börjar bli en äggröra, men fortfarande är något för lös, så tar du bort kastrullen från spisen. Värmen från kastrullens botten kommer tillaga klart äggröran.
  4. Tillsätt crème fraiche samt gräslök och salta samt peppra efter smak. Rör om ordentligt och servera äggröran omgående.

Servera din äggröra som den är, eller på ett rostat bröd eller till stekt bacon. Det passar också bra att servera med gravad lax eller stekt svamp och körsbärstomater. En god frukost är en bra start på dagen, men vill du hellre äta det till kvällsmat så tänker inte jag hindra dig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *