Ingredienser
4 portioner
Pasta med mangoldpesto
- 400 g. pasta
 - 100 g. mangold
 - 2 st. vitlöksklyftor
 - 1/2 dl. olivolja
 - 1 dl. pekannötter
 - 2 dl. parmesanost eller pecorino
 - 1 msk. finhackad persilja
 - 1-2 msk. citronsaft
 - Salt efter smak
 - Svartpeppar efter smak
 - Parmesanost eller pecorino till garnering
 
Pasta med mangoldpesto – Recept på lättlagad middag som alla lyckas med.

Så här gör du pasta med mangoldpesto
- Grovhacka pekannötterna och rosta i en torr stekpanna på hög värme i ca. 2 minuter under konstant omrörning. Lägg de rostade pekannötterna i en skål så de får svalna.
 - Lägg mangoldbladen i en matberedare. Om mangolden har grova stammar, så skär du av dessa.
 - Tillsätt pekannötter, vitlöksklyftor, olivolja och persilja. Mixa tills den är fin och slät. Tillsätt parmesan eller pecorino samt citronsaft och mixa ihop.
 - Smaka av med salt och svartpeppar. Vill du ha din mangoldpesto lite lösare, så tillsätter du någon matsked med vatten.
 - koka upp saltat vatten och koka pastan enligt förpackningen.
 - När pastan kokat färdigt, så avlägsnar du vatten. Blanda pastan med din mangoldpesto.
 - Lägg upp pastan på tallrikar och riv över extra ost. Att avsluta med några drag från pepparkvarnen skadar inte heller.
 
Pasta med mangoldpesto är i grunden en vegetarisk maträtt som man skulle kunna bygga vidare, genom att addera exempelvis stekt sidfläsk eller bacon. Men jag rekommenderar dig att prova den vegetariska varianten först.
