Ingredienser
4 portioner
Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker
- 400 g. pasta
- 400 g. krossade tomater
- 150 g. hackad, fryst spenat
- 200 g. svamp (jag använde trattkantareller)
- 2 st. vitlöksklyftor
- 2 st. morötter
- 10 cm purjolök
- 1 st. mellanstor zucchini
- 5 st. bitar soltorkade tomater i olja
- 1 msk. äppelcidervinäger
- 1 msk. tomatpuré
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
- Parmesanost att riva över
- Smör till stekning
- Olivolja till stekning och garnering
Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker är lättlagat och välsmakande recept.

Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker är lättlagat och välsmakande recept.
- Koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull och salta vattnet.
- Medan pastavattnet kokar upp så finhackar du vitlök och riv moroten med rivjärn.
- Skär zucchinin i cm-tjocka tärningar.
- Skölj och finhacka purjolöken.
- Skär svampen i mindre bitar.
- Finhacka den soltorkade tomaten och grovhacka spenaten.
- Stek vitlök, morot och svampen i olivolja och smör i 4-5 minuter under konstant omrörning.
- Tillsätt sedan zucchini, purjolök, soltorkade tomater, spenat och äppelcidervinäger. Stek i ytterligare 6-8 minuter.
- Häll i krossade tomater samt tomatpuré och sjuda ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enligt förpackningen.
- Lägg den färdigkokta pastan på tallrikar och lägg över din röra på svamp, spenat och grönsaker.
- Avsluta med att riva över en god parmesanost samt ringla även över en fin olivolja.