×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker

  • 400 g. pasta
  • 400 g. krossade tomater
  • 150 g. hackad, fryst spenat
  • 200 g. svamp (jag använde trattkantareller)
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 2 st. morötter
  • 10 cm purjolök
  • 1 st. mellanstor zucchini
  • 5 st. bitar soltorkade tomater i olja
  • 1 msk. äppelcidervinäger
  • 1 msk. tomatpuré
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Parmesanost att riva över
  • Smör till stekning
  • Olivolja till stekning och garnering

Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker är lättlagat och välsmakande recept.

Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker är lättlagat och välsmakande recept.

Vegetarisk pasta med svamp, spenat och grönsaker är lättlagat och välsmakande recept.

  1. Koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull och salta vattnet.
  2. Medan pastavattnet kokar upp så finhackar du vitlök och riv moroten med rivjärn.
  3. Skär zucchinin i cm-tjocka tärningar.
  4. Skölj och finhacka purjolöken.
  5. Skär svampen i mindre bitar.
  6. Finhacka den soltorkade tomaten och grovhacka spenaten.
  7. Stek vitlök, morot och svampen i olivolja och smör i 4-5 minuter under konstant omrörning.
  8. Tillsätt sedan zucchini, purjolök, soltorkade tomater, spenat och äppelcidervinäger. Stek i ytterligare 6-8 minuter.
  9. Häll i krossade tomater samt tomatpuré och sjuda ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Koka pastan enligt förpackningen.
  11. Lägg den färdigkokta pastan på tallrikar och lägg över din röra på svamp, spenat och grönsaker.
  12. Avsluta med att riva över en god parmesanost samt ringla även över en fin olivolja.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *