Ugnsstekt falukorv med polentamos är smakfull middag som alla lyckas med.

Så här gör du ugnsstekt falukorv med polentamos

  1. Skär djupa jack i falukorven med strax över 1 cm mellanrum. Du vill undvika att skära rakt igenom.
  2. Skär lök, äpple och spetspaprika i strimlor. Du vill skära dem så de får plats i falukorven.
  3. Fyll fickorna i falukorven med lök, äpple och spetspaprika. Varva gärna så du exempelvis börjar med att fylla ena fickan med lök, sedan äpple i andra och spetsparpika i den tredje för att sedan repetera om.
  4. Placera korven i en ugnsfast form tillsammans med de överblivna lök-, äpple och paprikastrimlorna. Hacka vitlöken fint och fördela jämt.
  5. Blanda tomatsås, ketchup, honung, oregano, timjan, salt och peppar i en bunke. Smaka av om du vill ha mer av någon krydda.
  6. Häll över tomatsåsen och ringla över olivolja.
  7. Ställ in i ugnen på 175 grader i 60 minuter.
  8. När det återstår 20 minuter av tillagningstiden för korven, så påbörjar du att tillaga polentamoset.
  9. Häll vatten och fond i en kastrull och låt koka upp. När det börjat koka så ställer du plattan på låg värme.
  10. Tillsätt polentan och rör om kontinuerligt under tillagningstiden.
  11. Låt polentamoset få tillagas på låg värme i  15 minuter (följ förpackningens angivelser då avvikelse kan förekomma). Smaka av med salt och svartpeppar under tiden.
  12. Efter 15 minuter så tillsätter du smör och riven parmesanost och rör runt ordentligt.

Lägg ugnsstekt falukorv med polentamos på tallriken och avsluta med att lägga på den goda tomatsåsen. Smaklig måltid!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Ugnsstekt falukorv

  • 550 g. Falukorv
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. äpple
  • 1 st. spetspaprika
  • 3 st. vitlöksklyftor
  • 400 g. krossade tomater
  • 5 msk. ketchup
  • 1 msk. torkad oregano
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 msk. honung
  • 2 msk. olivolja
  • 10 drag med svartpeppar kvarnen
  • 1 tsk. salt

Polentamos

  • 1+1/2 dl. polenta (variation kan förekomma, läs förpackningen)
  • 7 dl. Vatten (variation kan förekomma, läs förpackningen)
  • 3 msk. koncentrerad kycklingfond
  • 25 g. smör
  • 2 dl. riven parmesan
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
Skriv ut receptet