Ugnspotatis blir godast om man väljer en potatis av bra kvalité. I detta recept kryddar jag ugnspotatis med timjan och vitlök.

Så här gör du

1. Skölj potatisen ordentligt då det faktiskt är både trevligt och gott att ha kvar skalet på potatisen. Dela potatisen i halvor eller i klyftor. För bäst smak är det viktigt att välja en bra potatis av god kvalité.

2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och krydda med  salt, svartpeppar, timjan och vitlök som du hackat grovt. Det går bra att utelämna vitlöken, men den ger en fin smak.

3. Lägg klickar med smör över potatisen och ringla över en fin olivolja.

4. Tillaga potatisen i ugn på 200 grader i ca. 45 minuter eller tills potatisen är klar.

Det går alldeles utmärkt att använda fler kryddor som exempelvis rosmarin, oregano och salvia. Att hacka i lite röd chili och/eller rödlök är heller inte fel. Hur mycket du vill krydda potatisen är helt upp till dig, men det viktiga är att du kryddar! Äkta smör och en god olivolja är också en självklarhet. Se även till att välja en potatis av bra kvalité.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Ugnspotatis

  • 1 kg primör- eller delikatesspotatis
  • 1 knippe timjan
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

 

Skriv ut receptet