Trattkantarellsås – Enkelt och snabblagat recept på god svampsås som alla lyckas med.

Så här gör du trattkantarellsås

  1. Använder du torkade trattkantareller så lägger du dem först i blöt i en timma. Är de färska så borstar du av ev. smuts med en liten borste. Skär trattkantarellerna grovt med en kniv.
  2. Finhacka schalottenlök.
  3. Stek dina trattkantareller tillsammans med schalottenlöken i smör i några minuter så svampen får en fin stekyta.
  4. Tillsätt grädde, mjölk, viltbuljong, honung och timjan. Låt sjuda 6-8 minuter. Upplevs din trattkantarellsås som lite lös, så reder du av den med lite maizenaredning.
  5. Smaka av din sås med salt och svartpeppar.
  6. Runda av med en matsked smör innan servering.

Servera din goda sås tillsammans med en god köttbit och här passar viltkött fint. Att smörsteka ett ljust bröd och lägga såsen ovanpå är också mumsigt. I detta fallet gör du bara din sås något tjockare.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Trattkantarellsås

  • 300 g. trattkantareller
  • 4 dl. grädde
  • 1 dl. mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 msk. timjan
  • 2 msk. viltbuljong
  • 1 st. schalottenlök
  • 1/2 tsk. honung
  • 1 msk. smör
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Ev. redning
Skriv ut receptet