×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stuvade makaroner med stekt falukorv är god husmanskost

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Stuvade makaroner

  • 9 dl. mjölk (3%)
  • 1 dl. vispgrädde (40%)
  • 5,5 dl. makaroner
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 krm. svartpeppar
  • 1 nypa strösocker
  • Riven muskotnöt efter smak

Stuvade makaroner med stekt falukorv är god husmanskost som alla tycker om.

Så här gör du stuvade makaroner med stekt falukorv

  1. Värm upp grädden och mjölken i en tjockbottnad kastrull tills det börjar sjuda.
  2. Tillsätt makaronerna samt saltet och rör om med jämna mellanrum.
  3. Låt sjuda tills du uppnått rätt konsistens på dina stuvade makaroner. Beräkna en tillagningstid på ca. 30 minuter.
  4. Smaka av med svartpeppar, en nypa strösocker och riven muskotnöt.

Servera stuvade makaroner med stekt falukorv och en god sallad med tillhörande vinägrett. Falukorven skär du i ca. 1,5 cm tjocka skivor samtidigt som du skär ett snitt i dem och steker i olja samt smör. Genom att skära ett snitt i falukorven, så förhindrar du den från att skåla sig och därmed få en ojämn stekyta. Klassisk husmanskost blir inte bättre än såhär.

Stuvade makaroner passar inte bara till stekt falukorv. Det går alldeles utmärkt att servera det tillsammans med köttbullar, pannbiffar, stekt fläsk eller bacon.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *