Ingredienser
4 portioner
Stekt kummel i gräddsås
- 1 kg. potatis
- 200 g. ärtor
- 800 g. kummel
- 2 dl. grädde
- 1 tsk. dijonsenap
- 1/2 dl. färsk dragon
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
Stekt kummel i gräddsås är god husmanskost som du serverar med nykokt potatis och gröna ärtor.

Så här gör du stekt kummel i gräddsås
- Koka upp potatis i lättsaltat vatten. Lägg gärna i några dillkvistar under koktiden.
- Salta och peppra kummeln på båda sidor.
- Stek kummel i smör och olja på båda sidor tills den börjar bli klar. Kummel är klar redan vid 53 grader, men vill du steka på den längre är helt upp till dig.
- När det är några grader kvar tillsätter du grädde, dijonsenap och färsk dragon tillsammans med kummeln. Rör runt lite och låt sjuda tills fisken är klar.
- Värm på gröna ärtor precis innan servering.
Servera stekt kummel i gräddsås med gröna ärtor och färskpotatis. Det passar även bra att lägga på några blad av babyspenat. Enkel och god husmanskost som alla kan lyckas med.