×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stekt kummel i gräddsås med ärtor och kokt potatis

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Stekt kummel i gräddsås

  • 1 kg. potatis
  • 200 g. ärtor
  • 800 g. kummel
  • 2 dl. grädde
  • 1 tsk. dijonsenap
  • 1/2 dl. färsk dragon
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

Stekt kummel i gräddsås är god husmanskost som du serverar med nykokt potatis och gröna ärtor.

Stekt kummel i gräddsås med ärtor och kokt potatis.

Så här gör du stekt kummel i gräddsås

  1. Koka upp potatis i lättsaltat vatten. Lägg gärna i några dillkvistar under koktiden.
  2. Salta och peppra kummeln på båda sidor.
  3. Stek kummel i smör och olja på båda sidor tills den börjar bli klar. Kummel är klar redan vid 53 grader, men vill du steka på den längre är helt upp till dig.
  4. När det är några grader kvar tillsätter du grädde, dijonsenap och färsk dragon tillsammans med kummeln. Rör runt lite och låt sjuda tills fisken är klar.
  5. Värm på gröna ärtor precis innan servering.

Servera stekt kummel i gräddsås med gröna ärtor och färskpotatis. Det passar även bra att lägga på några blad av babyspenat. Enkel och god husmanskost som alla kan lyckas med.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *