×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Spaghetti med chili, vitlök och olivolja

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Spaghetti med chili, vitlök och olivolja

  • 400 g. pasta
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • ½ röd chili (anpassa efter smak)
  • 1 dl. olivolja
  • Parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar

Spaghetti med chili, vitlök och olivolja är en snabb, enkel och god pastarätt som du tillagar på 10 minuter.

Spaghetti med chili, vitlök och olivolja är en snabb, enkel och god pastarätt som du tillagar på 10 minuter.

Så här gör du spaghetti med chili, vitlök och olivolja

  1. Fyll rikligt med vatten i en stor kastrull och salta vattnet. Du kan beräkna 1 liter vatten per 100 g. pasta och ½ msk. salt per 100 g. pasta. Följ instruktionen på förpackningen hur lång koktid som gäller.
  2. Hacka vitlök och chili och lägg i en stekpanna tillsammans med 1dl god olivolja. Stek på tills chilin och vitlöken börjar få färg. Olivoljan kommer få en fin smak av chilin och vitlöken. Sänk värmen.
  3. När pastan är färdig så lägger du pastan i stekpannan och rör runt. Dra några drag med pepparkvarnen och riv över parmesanost efter eget tycke.

Denna pastarätt tar inte mer än ca. 10 minuter och tillaga vilket gör den mycket enkel och snabb att tillaga. Smaka gärna av chilin innan du hackar upp den så du kan anpassa hettan efter dina smaklökar. Personligen tycker jag det räcker med en vitlöksklyfta, men vill du ha mer smak av vitlök så kan du med fördel hacka i mer. Om du har en citron hemma så kan du med fördel pressa över några droppar citronsaft, vilket kommer förhöja smaken ytterligare.
Spaghetti med chili, vitlök och olivolja passar perfekt efter en lång arbetsdag när du vill tillaga något snabbt, enkelt och gott.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *