Ingredienser
4-6 portioner
Skinkfrestelse – recept som passar nästan alla dagar
- 10 st. potatisar
- 1 st lök
- 300 g. skinka
- 5 dl. grädde
- Salt
- Svartpeppar
Skinkfrestelse – recept som passar alla dagar utom julafton.
Så här gör du skinkfrestelse – recept som passar alla dagar utom julafton
- Ställ ugnen på 225 grader celsius.
- Finhacka löken och stek i en stekpanna i smör tills den får fin färg.
- Riv rå potatis så det räcker till ugnsformen.
- Vilken skinka du väljer är upp till dig. Den ska skäras i strimlor. Ett tipps är att fråga i butiken om de har skinkrester från charkdisken förpackat. Då kan du få en variation av skinkor.
- Smörj in ugnsformen med en klick smör. Lägg ett lager med strimlad potatis. Salta och peppra efter smak. Lägg sedan ett lager med all skinka och lök. Avsluta med att lägga på ytterligare ett lager med den strimlade potatisen. Häll över grädde så den täcker potatisen och avsluta med att salta och peppra.
- Ställ in i ugnen i ca. 45 minuter eller tills potatisen är klar.
Detta recept får du inte göra på julafton, för då är det Janssons frestelse som gäller. Men alla andra dagar kan vara en skinkfrestelsedag! Jag har den exempelvis alltid till påsk- och midsommarbuffén.
Vi har numera båda delarna på julbordet. Och skinkfrestelsen går åt!
Hittade din blogg när jag googlade på ” Krämig skinkfrestelse ”
// Anna
Hej Anna. Jätteroligt att höra! Tack! 🙂