Ingredienser
4 portioner
Rödkål
- 500 g. rödkål
- 50 g. smör
- 1 st. gul lök
- 2 st. syrliga äpplen
- 4 msk. röd vinbärsgelé
- 4 msk. ljus sirap
- 2 msk. äppelcidervinäger
- 1 dl. vatten
- 5 st. kryddnejlikor mortlade
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Rödkål till julbordet – recept på svensk julbordsklassiker som alla lyckas med!

Rödkål till julbordet – Recept på svensk julbordsklassiker
- Börja med att strimla rödkålen. Finhacka sedan löken och äpplet. Mortla även kryddnejlikorna.
- Bryn rödkål, lök och äpple med gelén och honungen i smör.
- Tillsätt vinäger, vatten och de mortlade kryddnejlikorna.
- Koka ihop och rör kontinuerligt så det inte bränns vid i botten av kastrullen.
- Din rödkål är klar efter ca 45 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rödkål till julbordet är svensk julbordsklassiker som passar till exempelvis revbensspjäll, köttbullar och prinskorv. Varför köpa den fabriksproducerade rödkålen när du kan göra den så mycket godare själv?