Ingredienser
4 portioner
Räktoast på smördeg
- 4 st. smördegsplattor
- 1 st. ägg
- 250 g. skalade räkor
- 75 g. löjrom, stenbitsrom eller din favoritrom
- 1-2 msk. dill
- Zest från 1 st. citron
- 1 st. rödlök
- 4-8 msk. crème fraiche
- Svartpeppar efter smak
Räktoast på smördeg med löjrom, rödlök, crème fraiche, citron och dill. Lite svartpeppar skadar inte heller.

Så här gör du räktoast på smördeg
- Tina upp smördegen om den är djupfryst. Läs på förpackningen för instruktioner. Gör du din egna smördeg så kavlar du ut den till ca. 1/2 cm tjocklek i fyrkanter. Jag valde faktiskt färdiga smördegsplattor denna gång och jag tog två plattor som jag delade på hälften. Jag fick då 4 st. mindre smördegsplattor.
- Vispa ett ägg och pensla sedan smördegsplattorna. Du vill göra det för att få en fin färg när smördegen tillagas i ugnen.
- Grädda smördegsplattorna i ugn på 200 grader i ca. 20 minuter, eller tills smördegen fått en fin färg.
- Lägg upp de färdiga smördegsplattorna på tallrikar.
- Börja med att lägga på crème fraiche som du gärna har vispat upp lite lätt.
- Finhacka rödlök och lägg på.
- Fördela ut de skalade räkorna och toppa med löjrom.
- Riv över citronzest och garnera med finhackad dill. Avsluta med att dra några drag med pepparkvarnen över din räktoast.