×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Räktoast på smördeg med löjrom

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Räktoast på smördeg

  • 4 st. smördegsplattor
  • 1 st. ägg
  • 250 g. skalade räkor
  • 75 g. löjrom, stenbitsrom eller din favoritrom
  • 1-2 msk. dill
  • Zest från 1 st. citron
  • 1 st. rödlök
  • 4-8 msk. crème fraiche
  • Svartpeppar efter smak

Räktoast på smördeg med löjrom, rödlök, crème fraiche, citron och dill. Lite svartpeppar skadar inte heller.

Räktoast på smördeg med löjrom, rödlök, crème fraiche, citron och dill. Lite svartpeppar skadar inte heller.

Så här gör du räktoast på smördeg

  1. Tina upp smördegen om den är djupfryst. Läs på förpackningen för instruktioner. Gör du din egna smördeg så kavlar du ut den till ca. 1/2 cm tjocklek i fyrkanter. Jag valde faktiskt färdiga smördegsplattor denna gång och jag tog två plattor som jag delade på hälften. Jag fick då 4 st. mindre smördegsplattor.
  2. Vispa ett ägg och pensla sedan smördegsplattorna. Du vill göra det för att få en fin färg när smördegen tillagas i ugnen.
  3. Grädda smördegsplattorna i ugn på 200 grader i ca. 20 minuter, eller tills smördegen fått en fin färg.
  4. Lägg upp de färdiga smördegsplattorna på tallrikar.
  5. Börja med att lägga på crème fraiche som du gärna har vispat upp lite lätt.
  6. Finhacka rödlök och lägg på.
  7. Fördela ut de skalade räkorna och toppa med löjrom.
  8. Riv över citronzest och garnera med finhackad dill. Avsluta med att dra några drag med pepparkvarnen över din räktoast.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *