Räkpaj med dill – Recept på paj med skaldjur från havet. Servera tillsammans med en god sallad.

Så här gör du räkpaj med dill – recept på paj med skaldjur från havet

  1. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga pajdegen med en gaffel.
  3. Förgrädda pajdegen i ugn på 200 grader i ca. 10 minuter.
  4. Riv parmesanost och skala räkorna.
  5. Vispa ihop äggen med mjölk, grädde, dill, salt och svartpeppar.
  6. Strössla över den rivna osten i ett jämt lager.
  7. Lägg på de handskalade räkorna.
  8. Häll över äggblandningen så det täcker.
  9. Grädda i ugn på 175 grader i ca. 30 minuter. Pajen är klar när äggen har stannat sig.

Låt pajen svalna en stund innan servering. Garnera gärna med några räkor innan servering. Servera gärna räkpaj med dill tillsammans med en god sallad. Ringla gärna en god olivolja och balsamico vinäger över salladen.

Har du tillgång till kräftor, så passar det fint att ha i pajfyllningen. I receptet används parmesanost, men har du en favoritost, så går det bra att välja den istället. Men parmesan och räkor är en god kombination!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pajdeg

  • 125 g. smör
  • 3 dl. vetemjöl
  • 2 msk. kallt vatten

Pajfyllning med räkor

  • 125 g. handskalade räkor
  • 3 st. ägg
  • 1½ dl. grädde
  • 1½ dl. mjölk
  • 2 dl. riven parmesanost
  • 3 msk. hackad dill
  • 1 krm. salt
  • 1 krm. svartpeppar
Skriv ut receptet