×
×

Sök på Johans mat

Ragu på högrev med pasta är ett långkok

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4-6 portioner

Ragu på högrev

  • 1 kg. högrev på bit
  • 2 st. stora morötter
  • 1 st. röd chili
  • 3 st. stora champinjoner
  • 1 st. stor gul lök
  • 1 st. selleristjälk (lång som ett finger)
  • 2 msk. tomatpuré
  • 5 dl. rödvin
  • 400 g. krossade tomater
  • 3 msk. torkad timjan
  • 2 msk. torkad oregano
  • 3 msk. färsk basilika
  • 2 st. lagerblad
  • 1/4 dl. koncentrerad oxbuljong
  • Olivolja och smör till stekning

Ragu på högrev med pasta är ett långkok som är värd att vänta på.

Ragu på högrev med pasta är ett långkok som är värd att vänta på.

Inledning

Denna ragu på högrev är ett långkok. Själv lät jag den få tillagas i ugnen i 6 timmar på låg värme. Den blir bara godare ju längre den får stå och gotta till sig. Dagen efter är den ännu godare, eftersom smakerna sätter sig ytterligare. Jag serverade ragun tillsammans med pasta. Alltså det tycker jag passar finfint. Men potatismos eller ris skulle kunna passa också. Men jag föreslår ändå pasta. Det vin du har i din ragu, är också det vin du dricker till. Men vill du absolut inte ha rödvin i din ragu på högrev, så borde du kunna byta ut det mot vatten. Det kommer bildas en del fett från köttet, men det är bara god smak!

Så här gör du ragu på högrev med pasta

  1. Finhacka, chili, löken, vitlöken och sellerin. Riv morötterna med ett rivjärn. Du har nu gjort något som på italienska kallas för sofrito.
  2. Lägg olivolja och smör i en stekpanna och värm på. Stek sofriton tills löken börjar bli glansig.
  3. Forma ett hål i mitten av pannan och addera tomatpuré. Låt tomatpurén få steka under omrörning i någon minut. Sedan blandar du tomatpurén med sofriton i pannan. För sedan över allt till en ugnsgryta med lock.
  4. Salta och peppar högreven runt om och stek på i olja och smör tills alla sidor fått en trevlig stekyta. Lägg den stekta högreven tillsammans med sofriton.
  5. Tillsätt rödvin, krossade tomater, timjan, oregano, basilika, lagerblad och koncentrerad oxbuljong. Nu är din ragu på högrev redo för ugnen.
  6. Sätt in ugnsgrytan med locket på i mitten av ugnen på 150 grader i 5-6 timmar.
  7. Efter 5-6 timmar så tar du ut din ragu på högrev och med gafflar river du sönder det möra köttet i mindre strimlor. Blanda och smaka av om du ev. behöver mer salt och svartpeppar.

Servera ragu på högrev tillsammans med pasta. Följ anvisningen på förpackningen hur du ska tillaga pastan. Glöm inte bort att om du använder rödvin, så väljer du samma vin att dricka till.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *