Ingredienser
4 portioner
Pulled beef
- 1 kg högrev
- 3 st. gula lökar
- 4 st. vitlöksklyftor
- ½ dl. rökt paprikapulver
- ⅓ dl. muskovadosocker
- Svartpeppar
- Salt
Chipotlemajonnäs
- 4 dl. majonnäs
- Chipotlepasta eller chipotlesås efter smak
Pulled beef på högrev med chipotlemajonnäs är det enkla långkoket som du exempelvis serverar i pitabröd eller tortillabröd. Tillsammans med lök, tomat, gurka, sallad och riven ost så har du en god variant på tacos!
Så här gör du pulled beef på högrev med chipotlemajonnäs
- Lägg vitlöken i en mortel och mortla vitlöken grovt.
- Tillsätt muscovadosocker och rökt paprikapulver och rör runt i morteln.
- Skala löken och skär den i grova bitar och lägg i botten av en ugnssäker gryta med lock. Lägg på några kvistar färsk timjan och ringla över matolja.
- Gnid in hela köttet med kryddblandingen ordentligt. Salta och peppra köttet och placera köttet ovanpå löken. Lägg på ytterligare några kvistar med färsk timjan.
- Ställ in grytan med locket på i 120 grader i 8 timmar. Ös gärna med spadet som bildas över köttet emellanåt.
- Blanda chipotlepasta eller chipotlesås tillsammans med majonnäs. Det går bra att använda färdigköpt majonnäs, men att göra egen är så enkelt och så mycket godare. Mängden chipotle avgör vilken hetta du vill ha. Så smaka av!
- När det gått 8 timmar så tar du köttet ur ugnen och plockar bort löken. Löken hackar du med fördel upp och använder som tillbehör till din pulled beef.
- Ta fram två gafflar och dra isär köttet så det bildas strimlor. Blanda runt med spadet som bildats.
Servera din pulled beef på högrev med chipotlemajonnäs och den goda löken i ett hamburgerbröd, pitabröd eller tortillabröd. Använder du pitabröd eller tortillabröd så kan du med fördel även hacka upp sallad, gurka och tomat tillsammans med riven ost så får du en mycket god variant på tacos till fredgasmyset.