×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pesto med soltorkade tomater

Ingredienser

kniv-gaffel-skedPesto på soltorkade tomater

  • 100 g. soltorkade tomater
  • 70 g. pinjenötter
  • 60 g. riven parmesanost
  • 30 st. stora basilikablad
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 dl. olivolja
  • 1 dl. matolja
  • 1 cm röd chili
  • 1 tsk. citronsaft
  • Svartpeppar
  • Salt

Min version på pesto med soltorkade tomater har goda och kraftfulla smaker. Testa själv är allt jag behöver säga!

Så här gör du pesto med soltorkade tomater

  1. Rosta pinjenötter i en stekpanna tills nötterna får färg.
  2. Hacka soltorkade tomater, vitlök och chili. Du behöver inte mycket chili då den ska finnas där utan att ta överhand.
  3. Riv parmesanosten och plocka 30 st. stora basilikablad från din basilika växt. Använd med fördel färsk basilika.
  4. Lägg alla ingredienser in en skål anpassad för stavmixer. Häll i olivolja, matolja och citronsaft.
  5. Mixa ordentligt med stavmixer. Smaka av med några drag av pepparkvarnen samt en liten nypa salt.

Pesto med soltorkade tomater passar bra att blanda med nykokt pasta eller som fyllning i ett gott bröd med kyckling, sallad och andra godsaker. Peston passar även bra att ha i sallader eller som ett tillbehör på grillbuffén. Det går bra att ersätta olivoljan med bara matolja om så önskas, men olivoljan ger ett fint sting. Det behövs inte mycket chili men vill du ha mer hetta så har du i mer chili. Chilin ska dock inte ta överhand.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *