×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pasta med vitkål, bacon, paprika och crème fraiche

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med vitkål, bacon, paprika och crème fraiche

  • 400 g. pasta
  • 400 g. vitkål
  • 140 g. bacon
  • 1/2 röd spetspaprika eller vanlig röd paprika
  • 1-2 tsk. dijonsenap
  • 2 dl. crème fraiche
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1/2 dl. pastavatten
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning

Pasta med vitkål, bacon, paprika och crème fraiche är lättlagad och välsmakande middag.

Pasta med vitkål, bacon, paprika och crème fraiche

Så här gör du pasta med vitkål, bacon, paprika och crème fraiche

  1. Sätt på en kastrull med saltat vatten som räcker till pastan. Låt pastan koka al dente. Följ gärna instruktionerna på förpackningen.
  2. Medan pastavattnet kokar upp och du kokar pastan så skär du baconet i cm-tjocka strimlor.
  3. Skär paprikan i fina strimlor och skär vitkålen i mindre bitar. Finhacka avslutningsvis vitlöken.
  4. Stek baconet i lite smör tills den börjar få lite färg.
  5. Tillsätt vitlök, paprika och vitkål och låt steka så vitkålen får en glansig yta utan att få för mycket färg. Du vill att vitkålen ska mjukna till, men ha kvar ett litet bit.
  6. Tillsätt crème fraiche och dijonsenap och blanda runt och låt sjuda en stund. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. När pastan är klar så tar du tillvara på 1/2 dl. pastavatten som du tillsätter i stekpannan.
  8. Häll av resterande pastavatten och blanda pastan med övriga ingredienser.
  9. Dra några drag med pepparkvarnen precis innan servering.

Pasta med vitkål, bacon, paprika och crème fraiche är lättlagad och välsmakande middag som inte förändrar världen. Perfekt vardagsmat att tillaga efter en lång dag på jobbet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *