×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pasta med spenatpesto och västerbottensost

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med spenatpesto och västerbottensost

  • 400 g. pasta
  • 65 g. färska spenatblad
  • 50 g. pinjenötter
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1+1/2 dl. fin olivolja
  • 2 dl. riven västerbottensost
  • Några droppar citronsaft (valfritt)
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Pasta med spenatpesto och västerbottensost är välsmakande och lättlagad middag.

Pasta med spenatpesto och västerbottensost är välsmakande och lättlagad middag. Recept på sveriges motsvarighet till italiens pasta med pesto.

Så här gör du pasta med spenatpesto och västerbottensost

  1. Koka upp saltat pastavatten. Vattnet ska vara såpas saltat att det smakar som en kallsup från havet. När vattnet kokat upp så tillsätter du pastan och kokar enligt förpackningen. Under tiden som pastavattnet fått koka upp och pastan kokar, så tillreder du din spenatpesto med västerbottenost.
  2. Skölj spenatbladen om så inte är gjort. Skaka av allt vatten så bladen blir helt torra.
  3. Lägg pinjenötterna i en torr stekpanna och rosta på hög värme under kontinuerlig omrörning så pinjenötterna får en rostad fin färg. Du vill undvika att de bränns och blir svarta.
  4. Lägg spenatbladen i en matberedare tillsammans med en skalad vitlöksklyfta, rostade pinjenötter och olivolja.
  5. Kör tills allt blivit finhackat. Fastnar det på sidorna, så för du ner det med en sked. Tillsätt västerbottensosten och kör tills även den mixats in ordentligt.
  6. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt några droppar citronsaft.
  7. När pastan kokat klart så häller du av pastavattnet. Blanda pasta med din spenatpesto. Lägg upp på tallrikar och avsluta med att strö över riven parmesanost och dra några drag med pepparkvarnen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *