×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pasta al limone

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 st. portioner

Pasta al limone

  • 400 g. pasta
  • 2 st. citroner
  • 3 msk. mascarpone
  • 1 st. liten gul lök
  • 10 st. stora blad av färsk salvia
  • 3-4 dl. parmesanost
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Olivolja till stekning

Pasta al limone – recept på enkel vardagsrätt.

Pasta al limone - recept på enkel vardagsrätt där citron är den huvudsakliga smaksättaren. Johans mat visar hur du lyckas med middagen.

Inledning

Enkla vardagsrätter och som dessutom smakar bra i sin enkelhet ska inte förringas. Här har du receptet på hur jag gör en enkel pasta al limone.

Denna maträtt går lika fort att göra som tiden det tar att koka pastan. Vilken pastasort du väljer är helt upp till dig. Vanligtivs brukar man beräkna 100 g. pasta per person. Men som alltid får du avgöra mängden.

Så här gör du pasta al limone

  1. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Avlägsna skalet från en av citronerna med en potatisskalare. Men se till så du bara tar det yttersta av skalet.
  3. Skär sedan skalet i små tunna strimlor och lägg i en finmaskig sil.
  4. Koka upp saltat vatten och koka sedan pastan enligt instruktionerna. När pastan är klar så sparar du ett par dl. av pastavattnet.
  5. Medans pastavattnet kokar upp och där du sedan kokar pastan, så värmer du på olivolja i en panna på medelhög värme. Stek på löken och vitlöken så löken blir glansig samt mjuk och där vitlöken inte tar allt för mycket färg.
  6. Under tiden så doppar du silen i det kokande vattnet så citronskalet får tillagas i ett par minuter. Du vill att skalet ska bli mjukt. Sen tar du upp silen och låter skalet få svalna.
  7. I stekpannan tillsätter du sedan citronsaften från båda citronerna och låter den få sjuda ihop genom att eventuellt höja värmen på spisen något.
  8. Krydda med salt och svartpeppar och fortsätt sjuda. Du vill inte snåla på pepparn i min mening.
  9. Därefter går du i med salvian och rör runt.
  10. När pastan kokat klart, så går du i med den i stekpannanan tillsammans med det kokta citronskalet, några matskedar med pastavatten, mascarponeost och 1 dl. parmesanost. Blanda runt och jobba in mascarponeosten och parmesanosten.
  11. Känner du att pastan inte upplevs så krämig, så går du i med lite mer pastavatten stegvis.
  12. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
  13. Lägg upp din pasta al limone direkt på tallrikar och riv över extra parmesanost. Mängden väljer du själv, men rikligt är alltid gott.
  14. Avsluta med några extra drag med pepparkvarnen. Servera pastan omgående.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *