×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Panerad fläskfilé med bearnaisesås och pommes frites

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Utbankad panerad fläskfilé

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 påse panko ströbröd
  • 3-4 ägg
  • Mjöl
  • Salt
  • Svartpeppar

Utbankad panerad fläskfilé med bearnaisesås och pommesfrittes. Panera gärna i panko ströbröd och glöm inte den smörstekta sparrisen.

Så här gör du panerad fläskfilé

1. Skär upp fläskfilén i ca. 4 cm tjocka bitar.
2. Lägg fläskfilen ståendes på en stabil yta och lägg en bit plastfolie ovanpå. Ta fram din kötthammare och banka ut fläskfilén tills den blir ca. ½ cm tjocka. Det går att använda en kastrull men det är enklast med kötthammare.
3. Ta fram 3 st. tallrikar och lägg panko, mjöl och uppvispat ägg på respektive tallrik.
4. Salta och peppra fläskfilén på vardera sida och lägg dem sedan i mjölet. Skaka av så mycket som möjligt av mjölet innan du lägger fläskfilén i det uppvispade ägget.Låt det som är överblivet av ägget att få rinna av från fläskfilen innan du täcker den i panko ströbrödet på båda sidor.
5. Stek fläskfilén på medelhög värme i olja och smör i ca. 2 minuter på vardera sida.
Servera panerad fläskfilé med hemmagjord bearnaisesås, pommes frites och smörstekt sparris. Prova gärna att pressa över några droppar citronsaft på sparrisen innan servering.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *