Ingredienser
4 portioner
Utbankad panerad fläskfilé
- 1 kg fläskfilé
- 1 påse panko ströbröd
- 3-4 ägg
- Mjöl
- Salt
- Svartpeppar
Utbankad panerad fläskfilé med bearnaisesås och pommesfrittes. Panera gärna i panko ströbröd och glöm inte den smörstekta sparrisen.
Så här gör du panerad fläskfilé
1. Skär upp fläskfilén i ca. 4 cm tjocka bitar.
2. Lägg fläskfilen ståendes på en stabil yta och lägg en bit plastfolie ovanpå. Ta fram din kötthammare och banka ut fläskfilén tills den blir ca. ½ cm tjocka. Det går att använda en kastrull men det är enklast med kötthammare.
3. Ta fram 3 st. tallrikar och lägg panko, mjöl och uppvispat ägg på respektive tallrik.
4. Salta och peppra fläskfilén på vardera sida och lägg dem sedan i mjölet. Skaka av så mycket som möjligt av mjölet innan du lägger fläskfilén i det uppvispade ägget.Låt det som är överblivet av ägget att få rinna av från fläskfilen innan du täcker den i panko ströbrödet på båda sidor.
5. Stek fläskfilén på medelhög värme i olja och smör i ca. 2 minuter på vardera sida.
Servera panerad fläskfilé med hemmagjord bearnaisesås, pommes frites och smörstekt sparris. Prova gärna att pressa över några droppar citronsaft på sparrisen innan servering.