×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mitt belgiska husöl är Matersbier

Mitt belgiska husöl är Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri. Jag älskar verkligen belgisk öl och detta är mitt svenska husöl i belgisk stil.

Mitt belgiska husöl är Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri.

Jag under en längre tid letat efter ett nytt husöl och målsättningen var att hitta detta under 2023. Det har jag lyckats med och du kan läsa mer om vilket husöl det blev här.

Men det är nämligen som så att jag också har hittat ett belgisk husöl. Ni som läst min artikel om husöl, kan läsa att det är rätt så strikta krav för hur ett husöl ska vara i min värld. Dels ska det vara ett öl som ska passa att dricka årets alla dagar. Det fanns också önskemål på specifik doft och smak. Sen ska det också passa att dricka till många olika maträtter. Men sen får det heller aldrig vara ett öl där jag säger ”nej det vill jag inte dricka idag”. Då är det heller inget husöl i min mening. Alltså det ska alltid finnas läge för att dricka ens husöl om man nu vill dricka just en öl.

Men att jag också skulle hitta ett belgiskt husöl var inte planerat alls. Det bara blev så. Kanske för att jag verkligen älskar belgisk öler med dess karakteristiska jästa toner som ofta förekommer. Här har jag dock inte haft lika strikta krav, mer än att det ska smaka bra, erhålla de klassiska belgiska smakerna och samtidigt vara svenskproducerat. För ska man nu ha ett eller flera husöl, då tycker jag att det ska vara ett svenskproducerat hantverksöl. Stötta #varannanhantverksöl.

Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri är mitt nya belgiska husöl

Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri är mitt nya belgiska husöl

Det oplanerade valet föll på Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri. Här kan du läsa recensionen. Det jag då gillar med Matersbier är att den har de karakteristiska smakerna från belgisk öl. Det är komplext i sina smaker men samtidigt som det är lättsamt också. Jag ska under året provat ölet med olika maträtter. Eftersom jag vet att det kommer passa att servera till måltiden också. Håll utkik!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *