×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri

Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri är komplex, smakfull och lättsam på samma gång. Läs hela recensionen här på ölbloggen.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Belgisk Ljus Ale.
Styrka: 5%.
Bäst före: November 2023 (provsmakas 18 maj 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 37277
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri är komplex, smakfull och lättsam på samma gång.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Vreta Kloster Bryggeri har här bryggt en belgisk ljus ale som heter Matersbier. Jag kan uppskatta att den inte håller högre alkoholstyrka med sina 5%. Detta är en komplex, smakfull och lättsam öl. Den känns alldaglig på något sätt.

Utseende

Matersbier har en oklar mörkare gul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Jäst doft av kryddor, citruston, frukt av gröna äpple och banankaka. Men det är även en gräsig ton. Alltså det doftar trevligt.

Smak

Jäst smak av kryddor, tydlig citruston, frukt av gröna äpplen, banankaka och en gräsig ton. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är komplex men samtidigt lättsam också.

Betyg

Matersbier från Vreta Kloster Bryggeri är en mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv, lax eller kyckling tänker jag. Jag tänker att exempelvis pyttipanna och fläsk och raggmunk kan passa bra, för att länka till ett par recept. Ska labba med maträtter till denna ölen. Eftersom jag tänker att den är en riktigt fin matöl. Men absolut funkar den som sagt att bara dricka precis som den är. Köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut göra. Eftersom det smakar bra.

Psst.. Matersbier har också blivit nytt nya belgiska husöl. Här kan du läsa artikeln.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *