×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

#varannanhantverksöl – stötta de svenska hantverksbryggerierna

#varannanhantverksöl - stötta de svenska hantverksbryggerierna i jul och i framtiden.

#varannanhantverksöl – stötta de svenska hantverksbryggerierna i jul och i framtiden.

Våra svenska hantverkbryggerier har det tufft just nu. Råvarupriserna skenar, det blir ökade elkostnader, hyror ska betalas, löner ska betalas, försäkringar är alltid viktigt, övriga driftskostnader och slitage på utrustning som ska betalas, frakttransporter har en kostnad, ja listan kan göras lång.

Ett gäng svenska hantverksbryggerier har redan utannonserat sin konkurs sedan en längre tid tillbaka. Det väletablerade bryggeriet Jämtlands Bryggeri skrev nyligen om att även dom märker av den svåra situationen.

Därmed måste vi som konsumenter göra vad vi kan för att stötta. Det finns många bra hantverksbryggerier och jag själv har gjort ett aktivt val att lägga ett större fokus på den svenska hantverksölen. Det märks exempelvis på alla de julöl jag recenserat för 2023. De har till 95% bara varit svenskproducerad julöl och alla öler jag testat har varit trevliga. Ett bevis på att våra svenska hantverksbryggerier verkligen kan leverera bra bärs!

#varannanhantverksöl är här för att stanna!

Jag vill med denna artikel uppmana alla mina trogna läsare att nu till jul och även i framtiden aktivt välja svensk hantverksöl i större utsträckning. Nej jag kommer inte sluta köpa utländsk öl kan jag meddela er. Ni kommer fortsatt få se recensioner om utländsk öl och där jag skriver om dessa i olika sammanhang. Men min målsättning är att eftersträva #varannanhantverksöl och stötta de svenska hantverksbryggerierna.

Det gör jag inte för att ”åh nu måste vi rädda de svenska bryggerierna från konkurs”. Jag gör det faktiskt för att det i Sverige finns många bra hantverksbryggerier, som brygger riktigt bra öl. Sverige är ett land att räkna med när det kommer till att producera bra bärs. Alltså vem vill inte dricka välsmakande svensk hantverksöl?

Det finns en anledning till att jag startade Sverigeresan med ölbloggen. I den resan vill jag upptäcka den skatt av hantverksöl som faktiskt finns här i Sverige. Jag vet att jag kommer upptäcka ny trevlig hantverksöl och som jag därmed kommer tipsa er om att köpa genom mina recensioner. Fun fact: I skrivande stund så är 56% av alla mina ölrecensioner om just svenskproducerad öl.

Jag hoppas att du som läser väljer att gå samma väg som jag. Att börja köpa svensk hantverksöl i större utsträckning. Du kan läsa mer om #varannanhantverksöl på Sveriges Oberoende Bryggeriers hemsida (har tagit artikelbilden från dem).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *