×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fem öl för 100 kr. Vad får man för en hundring?

Fem öl för 100 kr. Vad får man för en hundring? Här har du mitt val.

Fem öl för 100 kr. Vad får man för en hundring? Här har du mitt val.

Om jag bara hade 100 kr i min ficka, vilka fem öl hade jag valt att köpa? Jag har i denna artikel valt att välja öl från olika stilar. Därmed skulle urvalet passa fint att ha vid en ölprovning, eller om du bara vill variera dig med olika smaker. Ett annat kriterium är att det gärna får vara öl som finns på de flesta Systembolagen.

Jag försökte få med en stout, men jag hade svårt att välja en trevlig variant och där jag samtidigt kunde hålla mig på 100-kronors sträcket. Visst hade jag kunnat byta ut någon av de andra ölerna mot någon riktig billig, men de öl jag väljer här, ska vara öl som jag faktiskt tycker om och som jag vill rekommendera dig.

Fem öl för 100 kr

Av de öl jag valde så hittar vi ölstilarna pilsner, vienna, IPA, lambic och extra special bitter. Med andra ord hittar vi ett smakspektra från bröd och tropiska smaker till torkad frukt, knäck och syrlig frukt. I min mening en trevlig blandning av fem öl för 100 kr.

Wisby Pils – Pilsner

Wisby Pils från Gotlands Bryggeri är en keeper.

Wisby Pils har en maltig frisk smak av ljust bröd, honung och en citruston med lagom fin beska och bra balans i smaken. Denna pilsner kostar 15,90. Läs recensionen.
Brooklyn Lager – Vienna

Brooklyn Lager

Brooklyn Lager är en given öl på min lista och har en frisk maltig doft och smak av bröd, örter, knäckkola och citrus. Den kostar 17:90 och det är en stabil öl för pengarna. Den köper jag ofta och passar både som sällskapsdryck och till mat. Läs recensionen.


Grunion IPA – India Pale Ale

Ballast Point Grunion IPA är lite mesig men prisvärd öl.

Som namnet antyder så är Grunion IPA en öl med tropisk doft och smak av grapefrukt, passionsfrukt och ananas. Den kostar 15,90 och jag tycker det är en mycket prisvärd IPA med mycket smak för pengarna. Läs recensionen.Fuller’s ESB – Extra Special Bitter

Fuller's ESB är ölen med stolthet i doft och smak. Balanserad och välsmakande.

Med Fuller’s ESB hittar du smaker av bland annat knäck, torkad frukt och aprikos. Detta är den dyraste ölen i gänget och kostar 20,90. Läs recensionen.
Timmermans Kriek Lambicus – Lambic

Timmermans Kriek Lambicus har tydlig körsbärssmak. Gillar du körsbär, så kan detta vara ölen för dig.

Timmermans Kriek Lambicus är det enda syrliga ölet med jäst smak av körsbär, kärnor och mandel. Denna körsbärsöl kostar 19,90. Läs recensionen. Läs recensionen.
Vad blev slutnotan?

Slutnotan hamnade på 96 kr och då är panten medräknad. Så vi håller oss 4 kronor under hundralappen. Väljer du flaskversionen av Brooklyn lager så sparar du ytterligare 1kr. Men jag brukar förorda att välja på burk om det alternativet finns. Anledningen till det återkommer jag med i ett kommande inlägg. Det bör noteras att sedan denna artikeln skrevs, så kan priserna ha förändrats när du läser.

Vilka fem öl för 100 kr hade du valt att köpa?

Om du skulle köpa fem öler av olika stilar för en hundring, vad hade du valt? Kommentera gärna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *