×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Timmermans Kriek Lambicus har tydlig körsbärssmak

Timmermans Kriek Lambicus har tydlig körsbärssmak. Gillar du körsbär, så kan detta vara ölen för dig.

Om ölen

Producent: Timmernams Brewery.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic – Kriek.
Styrka: 4%.
Flaskans bäst före: December 2020 (provsmakas 4 maj 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1685.
Pris vid inköp: 19:90kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Timmermans Kriek Lambicus har tydlig körsbärssmak. Gillar du körsbär, så kan detta vara ölen för dig.

Timmermans Brewery grundades 1702 och är världens äldsta bryggeri av lambic. Det betyder att bryggeriet har haft några år på sig att förädla bryggarkonsten och göra öl i yttersta världsklass? Timmermans Kriek Lambicus är förvisso en trevlig körsbärsöl, men smakar i världsklass är det inte tal om.

Utseende

Oklar mörkröd färg med ljusrosa skumkrona.

Doft

Syrlig jäst doft av körsbär, kärnor, mandel och en liten likörton. Det är en marmeladkänsla över doften. Det är en koncentrerad doft av körsbär.

Smak

Syrlig jäst smak av körsbär, kärnor, mandel och precis som med doften får jag en marmeladton och känsla av likör. Det är en godiston över smaken. Det är en trevlig ihållande sötma, utan att ta överhand.

Betyg

Timmermans Kriek Lambicus är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Den har en koncentrerad körsbärssmak och gillar du körsbär, så kan detta vara en öl för dig. Jag hade nog personligen önskat mig lite mer syrlighet.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *