×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ballast Point Grunion IPA är lite mesig

Ballast Point Grunion IPA är lite mesig men prisvärd öl.

Om ölen

Producent: Ballast Point.
Land:
USA.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 5 januari 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 20026.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ballast Point Grunion IPA är lite mesig men prisvärd öl.

Här på ölbloggen har jag tidigare recenserat två öl från Ballast Point och det har inte varit några öler jag kunnat klaga på. Hur är det då med Ballast Point Grunion IPA? Håller den lika höga klass? Den är rätt så god och prisvärd, men samtidigt lite mesig.

Utseende

Gyllenorange oklar färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Frisk tropisk doft av grapefrukt, passionsfrukt, ananas, tallbarr och ton av sockerkaka. Det är lite marmelad över doften. Det finns även en svag ton av urinoar och det borde vara valet av humle som påverkar och ska inte ses som något negativt.

Smak

Frisk humlearomatisk smak av grapefrukt, passionsfrukt, ananas och tallbarr med markerad beska. Det finns även en sötma. Det är mindre tropisk smak än det doftar och den är lite mesig.

Betyg

Ballast Point Grunion IPA är en rätt trevlig IPA. Jag tycker doften är bättre än smaken. Jag hade önskat lite mer av den tropiska smaken. Efterbeskan är påtaglig och hade önskat ett mer fruktigt avslut på smaken. Denna dricker du som sällskapsdryck och till mat kan grillat kött och hamburgare passa. Köper jag den igen? Det är en prisvärd öl och det höjer betyget något.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *