×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sierra Nevada Hoptimum 2018 Edition gör mig lite besviken

Sierra Nevada Hoptimum 2018 Edition gör mig lite besviken med sin obalanserade smak.

Om ölen

Producent: Sierra Nevada Brewing Co.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial IPA.
Styrka: 9,6%.
Flaskans bäst före: Maj 2018 (provsmakas 27 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11263.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sierra Nevada Hoptimum 2018 Edition gör mig lite besviken med sin obalanserade smak.

Öl från Sierra Nevada är ingen nyhet här på Ölbloggen, även om jag druckit fler öler från dem och som jag inte hunnit skriva om. Lägger länkar till Narwhal Imperial Stout 2017, Harvest Wet Hop IPA, samt Celebration Fresh Hop IPA för er som vill läsa dessa. Jag tycker bryggeriet har en hög lägstanivå. Men med Sierra Nevada Hoptimum 2018 Edition blir jag lite besviken.

Utseende

Oklar gyllenorangebrun färg med gulvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av tropiska frukter som ananas, apelsin och grapefrukt. Finns en aningens ton av alkohol och lite tall över doften.

Smak

Maltig välhumlad smak av tropiska frukter som ananas, apelsin och grapefrukt med markerad beska och söt eftersmak av honung. Det finns liten ton av alkohol även i smaken. Smaken är nästan lite bränd med liten ton av tall. Smaken är okej, men den är lite obalanserad och det finns två dimensioner av den. En del ”smäller till” inledningsvis med tropiska smaker. Den andra delen är eftersmaken som mest är söt och lite slätstruken och rätt tråkig.

Betyg

Sierra Nevada brukar hålla hög lägstanivå, men här blev det lite mischmasch med Sierra Nevada Hoptimum 2018 Edition. Jag upplever den som obalanserad och jag hoppas att 2019 års batch är bättre. Men detta är ju min åsikt och den kanske tilltalar dig bättre? Har du provat? Lämna gärna en kommentar.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *