×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA.

Om ölen

Producent:Sierra Nevada Brewing Company.
Land:
USA
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,8%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 7 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11423.
Pris: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA – En julöl som jag även vill dricka efter att ha klippt gräsmattan.

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA är julölen som jag lika gärna kan dricka efter att ha klippt gräsmattan. Den har inte ett uns doft och smak av jul eftersom det är en IPA. Men den doft och smak som Seirra Nevada erbjuder mig är mycket bra! Synd bara att den finns i begränsad mängd så skynda er att handla innan den tar slut…

Utseende

Bärnstensfärg med beige stor gräddfärgad skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Nej men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Frisk doft av tropiska frukter som ananas, men också doft av pomerans, kryddor, honung och bröd. Trevlig välbalanserad doft.

Smak

Smak av tropiska frukter samt bröd och med tydlig beska som sticker till lite. Ölet ger en viss muntorrhet. Smaken är trevlig men beskan tar något överhand. Beskan till trots så är smaken mycket fin och välbalanserad.

Betyg

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA är ölen jag dricker som sällskapsdryck och jag stannar där. Det är ingen öl du dricker till julmaten. Doft och smak är mycket välbalanserad men skulle önska en smula mindre beska. Det är en öl jag egentligen skulle vilja dricka året om, även efter att ha klippt gräsmattan. Men ska Sierra Nevada nu envisas med att släppa den till jul, så är de det vi får förhålla oss till.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *