×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout 2017

Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout 2017 är en kraftfull stout.

Om ölen

Producent: Sierra Nevada Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 10,2%.
Flaskans bäst före: Saknas (provsmakas 14 januari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11258.
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout 2017 är en kraftfull stout.

Öl från amerikanska Sierra Nevada har jag testat tidigare på ölbloggen. Dessa har varit Harvest Wet Hop IPA – Northern Hemisphere samt Celebration Fresh Hop IPA. Nu har det blivit dags att testa Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout 2017. Det är en öl som finns i en begränsad mängd på Systembolaget. För dig som lyckats få tag på en flaska och undrar hur den smakar, så ska du få reda på det nu!

Utseende

Svart färg med brun skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset. Den ser kraftig ut.

Doft

Bränd rostad och bitter doft av kaffe, mörk choklad och russin med inslag av nötter och en liten ton av vanilj. Trevlig balanserad doft. Doftar som en bra imperial stout.

Smak

Kraftfull rostad smak av kaffe och mörk choklad samt en ton av lakrits med en bitter eftersmak. Smakar som bra imperial stout ska göra utan några smakmässiga nyheter. Bra fin balans i smaken.

Betyg

Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout är en väldoftande och lika välsmakande öl. Det är inga smaker som utmärker sig och gör den unik. Men den är mycket god, men hade önskat något mindre av den bittra eftersmaken. Passar bra som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *