×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Profundis från Stigbergets Bryggeri smakar Stigbergets.

Profundis från Stigbergets Bryggeri smakar Stigbergets.

Om ölen

Producent: Sigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 7,5%.
Flaskans bäst före: Antecknades inte (provsmakas 7 april 2018).
Pris: Okänt pris.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Profundis från Stigbergets Bryggeri smakar Stigbergets. Vad det nu innebär?

På En Öl & Whiskymässa testade jag Profundis från Stigbergets Bryggeri. Då det var högt besökartryck, så var det inte läge att fråga mer om ölen. Jag vet i skrivande stund inte hur och var man kan köpa den. Den finns i alla fall inte att beställa hos Systembolaget när jag tittar och på bryggeriets egna hemsida lyser den med sin frånvaro. Om du som läser vet mer, så får du gärna skriva en kommentar och berätta.

Vad tycker jag då om Profundis? Jag har tidigare testat bryggeriets West Coast IPA samt Amazing Haze, som jag båda tycker är smarriga öler. Även deras collab med Omnipollo var en trevlig bekantskap. Så med andra ord dricker jag en öl från ett bryggeri med en hög lägstanivå.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av tropisk frukt som ananas, grapefrukt och passionsfrukt. Tycker mig även finna doft av tall.

Smak

Tydlig tropisk smak av ananas, grapefrukt och passionsfrukt med en humlebränna som gör sig till känna. Den smakar Stigbergets, men humlebrännan är lite väl påtaglig för min smak.

Betyg

Profundis från Stigbergets Bryggeri är en trevlig IPA att dricka som sällskapsdryck, men jag tycker humlebrännan är något påtaglig. Den smakar faktiskt Stigbergets, men jag tycker bryggeriets West Coast IPA och Amazing Haze är ett godare och bättre alternativ. Av den anledningen så är detta ingen öl jag köper igen även om jag får möjlighet.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *