×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Amazing Haze – Tropisk doft och smak på flaska

Stigbergets Amazing Haze - Tropisk doft och smak på flaska med inslag av skog.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2018 (provsmakas 25 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 31487.
Pris: 32,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska drickas så färsk som möjligt.

Stigbergets Amazing Haze – Tropisk doft och smak på flaska med inslag av skog.

Jag har tidigare testat Stigbergets West Coast IPA från Stigbergets Bryggeri, vilket jag tyckte vara en mycket välsmakande IPA. Kan det vara så att Stigberget Amazing Haze är lika välsmakande? Det är inget vi ska grubbla över längre.

Utseende

Gulorange oklar färg med smutsig gräddvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset. Ser ut som en inbjudande juice med stor skumkrona.

Doft

Frisk tydlig doft av tropiska frukter som grapefrukt, passionsfrukt, ananas, citrus men även tallbarr. Som att dofta i en burk med cocktailfrukter. Mycket trevlig doft.

Smak

Tydlig smak av tropiska frukter som grapefrukt, passionsfrukt, citrus, ananas men även tallbarr. God balanserad smak med trevlig beska.

Betyg

Stigbergets Amazing Haze är en trevlig välsmakande IPA som jag dricker som sällskapsöl, till snacks eller en god köttbit eller asiatisk kryddstark mat. Men då Amazing Haze är så välsmakande i sig, så är den nog ändå godast att bara dricka precis som den är. En välsmakande IPA med tropisk doft och smak och där tallbarren ger en fin touch av skog. Mums!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *