×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets / Omnipollo Uno IIPA – Välsmakande öl

Stigbergets / Omnipollo Uno IIPA.

Om ölen

Producent: Omnipollo / Stigbergets Bryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: Imperial IPA
Styrka: 8%
Flaskans bäst före: Februari 2018 (provsmakas 18 augisti 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 12599
Pris: 44,40 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Stigbergets / Omnipollo Uno IIPA är ett svenskt välsmakande samarbete där Stockholm möter Göteborg.

Uno är bryggd i ett samarbete mellan Omnipollo och Stigbergets Bryggeri. Omnipollo grundades 2010 av Henok Fentie och Karl Grandin. Omnipollo är ett så kallat fantombryggeri, vilket innebär att de inte har ett eget bryggeri. Uno är bryggd av Stigbergets Bryggeri och som ligger beläget i Göteborgs stadsdel Majorna. Uno är som att dricka en juice på tropiska frukter som odlats i Sverige. Vi kanske har en tropisk regnskog som gömmer sig någonstans i Sverige?

Utseende

Gul oklar färg med vit skumkrona. Samlar sig lite humlepartiklar på botten av glaset. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av tropiska frukter, ananas, persika, passionsfrukt och grape. Det finns doft av lite urinoar, men det är inte negativt och går att ignorera.

Smak

Fruktig bitter smak passionsfrukt, citrus och tropisk juice. Det finns inslag av lite sötma. Finns en aningens alkoholton samt en smak av besk kiwi.

Betyg

Uno är ett öl som var lite svår att identifiera smaker och dofter, men det gör det till ett intressant öl på många sätt. Den är mycket god men det finns också något i smaken som jag stör mig lite på av någon konstig anledning. Exakt vad det är kan jag inte sätta fingret på, men på det stora hela är det en positivt upplevelse. Jag köper den gärna igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *