×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

IPL från Strömmarn's Bryggeri är trevlig öl

IPL från Strömmarn's Bryggeri är trevlig öl som inte sticker ut.

Om ölen

Producent: Strömmarn’s Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Lager (IPL).
Styrka: 7,0%.
Flaskans bäst före: Oktober 2020 (provsmakas 3 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34802.
Pris: 24,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

IPL från Strömmarn’s Bryggeri är trevlig öl som inte sticker ut.

Mitt första möte med Strömmarn’s Bryggeri, var när jag testade bryggeriet Batch Nr 1 – En Lager. Den tyckte jag var trevlig. Därför är förväntingarna höga när jag tar fram kapsylöppnaren för att testa bryggeriets IPL, som står för India Pale Lager. Med andra ord så borde jag därmed få uppleva lite mer av de tropiska tonerna i doft och smak.

Utseende

Något oklar gyllengul färg med smutsvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, lätt tropisk doft av citrus och ton av vad jag upplever är ljus sirap. Det är en enkel men trevlig balanserad doft.

Smak

Maltig smak av bröd, tropisk ton av citrus med markerad beska och besk eftersmak av bröd och tropiska toner. Det är en bra balans i smaken, men kanske att efterbeskan hade behövts tonats ner något för min smak. Det finns även en trevlig sötma i smaken, som för tankarna mot tonen av ljus sirap. Smaken av alkohol går igenom en aningens i eftersmaken upplever jag. Det är inget som stör dock. Smaken sitter i länge i munnen och det är trevligt.

Betyg

IPL från Strömmarn’s Bryggeri är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Det är inga dofter och smaker som sticker ut, men den doft och smakbild som finns, går inte att klaga på. Ska jag möjligtvis anmärka på något, så kanske jag hade önskat en uns mindre av beskan i eftersmaken. Men det är min personliga preferens. Köper jag den igen? Ja det kan jag faktiskt göra om jag ser den på butikshyllan.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Björn Dronner skriver:

   Hej! JAG VAR PÅ BESÖK I VÄNERSBORG OCH SMAKADE PÅ EN ÖL SOM HETTE
   Strömmars Fenix Ipa En helt underbar öl. Skulle vilja veta om man kan köpa den på systemet eller beställa den. Jag drack den vi hotel Hehner Vänersborg

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där Björn. Den verkar fortfarande produceras. Den finns på Systembolagets hemsida: https://www.systembolaget.se/produkt/ol/fenix-ipa-3648703/

    Tyvärr går den inte att beställa. Det ser du på sidan där det står ”Lokalt begränsad”. Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Lilla Edet verkar ha den i lager. Men då får du ta dig dit, om du inte känner någon som bor där.

    Nästa gång jag är i Vänersborg, så ska jag se om den finns på hyllan, så ska jag köpa och göra en recension på den. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *