Ljummen potatissallad på vinägrett med fetaost, rödlök och tomat – Recept som du kommer tillaga många gånger.

Så här gör du ljummen potatissallad

  1. Koka potatisen tills den blir färdig. Låt den sedan få svalna tills potatisen blir ljummen. Jag valde färskpotatis.
  2. Finhacka gräslöken och skär löken i strimlor.
  3. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  4. Lägg olivolja, vitvinsvinäger, fransk senap och gräslök i en större skål och blanda.
  5. Lägg sedan i tomaterna, rödlöken och smula över fetaosten.
  6. Blanda runt utan att förstöra tomaterna helt och smaka av med lite salt och svartpeppar.
  7. Dela den ljumna potatisen i mindre bitar och blanda med alla ingredienser. Min färskpotatis var såpas små att jag inte behövde dela dem alls.

Servera ljummen potatissallad tillsammans med kött eller fisk. Den passar också bra att ha som en del av en buffé.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Ljummen potatissallad

  • 1 kg. potatis
  • 1 st. rödlök
  • 200 g. körsbärstomater
  • 1 pkt. fetaost (ca. 165 g.)
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar

Vinägrett

  • 0,75 dl. olivolja
  • 2 msk. vitvinsvinäger
  • 1 msk. fransk senap
  • 0,5 dl. fint skuren gräslök
Skriv ut receptet