Ingredienser
4 portioner
Kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur
- 1 kg. kycklingklubbor
- 400 g. krossade eller passerade tomater
- 1 msk. tomatpuré
- 1 msk. honung
- 1 msk. oregano
- 1 msk. basilika
- 1 msk. chiliflakes
- 1 st. röd chili
- 1 st. gul lök
- 2 st. vitlöksklyftor
- Skalet från 1 st. citron
- Salt
- Svartpeppar
- 500 g. haricots verts
- Bulgur för 4 portioner
Kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur. Gott och lättlagat recept på husmanskost som du tillagar på 45 minuter.

Så här gör du kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur
- Gnid in kycklingklubborna i honung. Salta och peppra sedan kycklingklubborna efter smak på båda sidor. Krydda avslutningsvis ovansidan av kycklingklubborna med chiliflakes och riv över skalet från citronen med zestjärn.
- Finhacka löken, vitlöken och chilin. Stek i en stekpanna tills löken fått en glansig yta utan att få stekfärg.
- Lägg passerade tomater i en bunke och tillsätt tomatpuré, oregano, basilika, chili, den stekta löken, vitlöken och chilin. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll på din tomatsås i en ugnsfast form i ett jämt lager. Lägg sedan kycklingklubborna ovanpå.
- Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca. 30 minuter eller tills kycklingklubborna uppnått en temperatur om 80 grader.
- Medan kyckligen och tomatsåsen tillagas i ugnen, så förbereder du haricots verts och bulgur.
- Haricots verts kokar du upp snabbt i en kastrull med lättsaltat vatten. Se till att du inte överkokar dina haricots vertes då det ska behålla sin spänst och fortfarande ha ett litet ”bit”.
- Följ instruktionerna på förpackningen hur du tillagar din bulgur. Ett tips är att ha i ett par matskedar kyckling- eller grönsaksbuljong, så blir din bulgur så mycket godare.