×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur

  • 1 kg. kycklingklubbor
  • 400 g. krossade eller passerade tomater
  • 1 msk. tomatpuré
  • 1 msk. honung
  • 1 msk. oregano
  • 1 msk. basilika
  • 1 msk. chiliflakes
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • Skalet från 1 st. citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g. haricots verts
  • Bulgur för 4 portioner

Kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur. Gott och lättlagat recept på husmanskost som du tillagar på 45 minuter.

Kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur.

Så här gör du kycklingklubbor i ugn med tomatsås och bulgur

  1. Gnid in kycklingklubborna i honung. Salta och peppra sedan kycklingklubborna efter smak på båda sidor. Krydda avslutningsvis ovansidan av kycklingklubborna med chiliflakes och riv över skalet från citronen med zestjärn.
  2. Finhacka löken, vitlöken och chilin. Stek i en stekpanna tills löken fått en glansig yta utan att få stekfärg.
  3. Lägg passerade tomater i en bunke och tillsätt tomatpuré, oregano, basilika, chili, den stekta löken, vitlöken och chilin. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll på din tomatsås i en ugnsfast form i ett jämt lager. Lägg sedan kycklingklubborna ovanpå.
  5. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca. 30 minuter eller tills kycklingklubborna uppnått en temperatur om 80 grader.
  6. Medan kyckligen och tomatsåsen tillagas i ugnen, så förbereder du haricots verts och bulgur.
  7. Haricots verts kokar du upp snabbt i en kastrull med lättsaltat vatten. Se till att du inte överkokar dina haricots vertes då det ska behålla sin spänst och fortfarande ha ett litet ”bit”.
  8. Följ instruktionerna på förpackningen hur du tillagar din bulgur. Ett tips är att ha i ett par matskedar kyckling- eller grönsaksbuljong, så blir din bulgur så mycket godare.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *