×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta.

  • 400 g. pasta
  • 800 g. kycklinglårfilé
  • 5 msk. kycklingfond
  • 5 dl. créme fraiche
  • 3 msk. torkad dragon
  • 1 tsk. torkad rosmarin
  • 1 msk. torkad timjan
  • 2 tsk. dijonsenap
  • 1 tsk. chiliflakes
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning

Kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta.

Så här gör du kyckling i örtig sås på crème fraiche med pasta är lättlagad middag.

Så här gör du kyckling i örtig sås på crème fraiche med pasta är lättlagad middag.

  1. Salta kycklingen på båda sidorna. Stek kycklingen i smör så den får stekfärg på båda sidor.
  2. Lägg den färdigstekta kycklingen i en gryta med lock.
  3. Tillsätt kycklingfond, crème fraiche, dragon, rosmarin, timjan, dijonsenap och chiliflakes.
  4. Låt sjuda på medelvärme i ca. 30 minuter eller tills kycklingen är genom. Smaka av med salt och svartpeppar under tillagningen.
  5. Servera kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta. Följ instruktionerna på förpackningen för hur din pasta ska kokas.

Vill du byta ut pastan mot kokt patatis eller kanske göra ett gott potatismos, så passar det bra också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *