Kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta.

Så här gör du kyckling i örtig sås på crème fraiche med pasta är lättlagad middag.

  1. Salta kycklingen på båda sidorna. Stek kycklingen i smör så den får stekfärg på båda sidor.
  2. Lägg den färdigstekta kycklingen i en gryta med lock.
  3. Tillsätt kycklingfond, crème fraiche, dragon, rosmarin, timjan, dijonsenap och chiliflakes.
  4. Låt sjuda på medelvärme i ca. 30 minuter eller tills kycklingen är genom. Smaka av med salt och svartpeppar under tillagningen.
  5. Servera kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta. Följ instruktionerna på förpackningen för hur din pasta ska kokas.

Vill du byta ut pastan mot kokt patatis eller kanske göra ett gott potatismos, så passar det bra också.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kyckling i örtsås på crème fraiche med pasta.

  • 400 g. pasta
  • 800 g. kycklinglårfilé
  • 5 msk. kycklingfond
  • 5 dl. créme fraiche
  • 3 msk. torkad dragon
  • 1 tsk. torkad rosmarin
  • 1 msk. torkad timjan
  • 2 tsk. dijonsenap
  • 1 tsk. chiliflakes
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning
Skriv ut receptet