Ingredienser
4 portioner
Kummel i ugn
- 800 g. kummel
- 1 st. gul lök
- 1 st. purjolök
- 2 st. stora moröter
- 1/2 fänkål
- 150 g. sockerärtor
- 2 st. tomater
- 2 st. lagerblad
- 2 dl. vitt vin
- 2 dl. skaldjur- eller fiskbuljong
- 1 dl. grädde
- Skalet från 1 citron
- Salt
- Vitpeppar
Kummel i ugn med goda tillbehör behöver inga fler förklaringar.
Så här gör du kummel i ugn
- Hacka och skär morot, fänkål, tomat, lök och purjolök i strimlor och lägg i en ugnsfast form.
- Lägg i lagerblad, sockerärtor och tillsätt grädde, buljong och det vita vinet. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter så grönsakerna börjar mjukna.
- Krydda kummeln med salt, peppar och skalet från en riven citron.
- Lägg kummeln ovanpå grönsakerna, klicka på några smörklickar ovanpå fisken och ställ in i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
- Tillaga kummeln i ca. 20 minuter eller tills fisket uppnått 52 grader i innertemperatur. Garnera med räkor innan servering.
Serveringstips
Servera din kummel med potatis, pressad potatis eller potatismos. Skyn du får från grädden och buljongen använder du som sås. Vill du göra skyn lite tjockare så silar du av den och reder av den. Självklart serverar du grönsakerna som tillagats i ugnsformen. Det passar även bra att steka sparris i smör som ytterligare ett tillbehör.