×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Krustader med räkröra och löjrom

Ingredienser

kniv-gaffel-skedKrustader med räkröra

  • 2 dl. majonnäs
  • 2 dl. gräddfil
  • 1 tsk. dijonsenap
  • 3 msk. finhackad dill
  • 300 g. färska skalade räkor
  • 80 g. löjrom eller stenbitsrom
  • 1 tsk. kaviar
  • 24 st. krustader

Krustader med räkröra och löjrom – recept på lättlagat snack.

Krustader med räkröra och löjrom - recept på lättlagat snack. Perfekt att servera till välkomstdrinken, en bra film eller serie.
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Introduktion

Krustader med räkröra och löjrom passar bra att servera till välkomstdrinken eller som gott snack när du kollar på en bra film eller serie. Men det kan också passa som en del av buffémat. Fyllningen räcker till 24 krustader. Själva räkröran kan du göra i god tid innan servering. Det är bara att ställa in den i kylskåpet. Men du fyller krustaderna med räkröran och romen innan servering.

Så här gör du krustader med räkröra och löjrom

  1. Gå i med majonnäs, gräddfil, dijonsenap, finhackad dill och kaviar i en bunke.
  2. Därefter tillsätter du salt, svartpeppar och cayennepeppar efter smak. Var lite försiktig med saltet, då räkorna i sig är salta. Vispa ihop ingredienserna med en visp eller sked.
  3. Skala räkorna, hacka dem grovt och lägg i bunken. Blanda varsamt och smaka av om du vill ha mer salt, svartpeppar eller cayennepeppar.
  4. Placera krustaderna på ett serveringsfat eller som i mitt fall på en rengjord skärbräda.
  5. Lägga klickar av räkröran i vardera krustad.
  6. Avsluta med att toppa med fiskrom som löjrom eller stenbitsrom.
  7. Valfritt: toppa med extra dill.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *