×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Krämig tonfiskpasta som du tillagar på 15 minuter

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Krämig tonfiskpasta

  • 400 g. pasta
  • 140 g. tonfisk i burk
  • 4 st. soltorkade tomater i olja
  • 10 st. körsbärstomater
  • 1/2 gul lök
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 2 dl. grädde
  • 3 msk. persilja
  • Salt
  • Svartpeppar

Krämig tonfiskpasta som du tillagar på 15 minuter. Snabb, enkel och god pastarätt som det inte finns något att klaga över.

Krämig tonfiskpasta som du tillagar på 15 minuter.

Så här gör du krämig tonfiskpasta som du tillagar på 15 minuter

  1. Koka upp rikligt med saltat pastavatten.
  2. Medan pastavattnet kokar upp så finhackar du lök, vitlök, chili och soltorkade tomater. Skär körsbärstomaterna i halvor.
  3. När vattnet kokat upp så lägger du i pastan.
  4. Stek på lök, vitlök, chili och soltorkade tomater med olivolja i några minuter tills de börjar få lite stekyta.
  5. Tillsätt tomaterna och stek på ytterligare i några minuter.
  6. Tillsätt grädden och rör om. Salta och peppra och låt sjuda en stund.
  7. När pastan kokat klart så lägger du i tonfisken och finhackad persilja och rör runt tillsammans med 1 dl. pastavatten. Avsluta med att lägga i pastan och blanda ordentligt.

Servera omgående. Ringla gärna över en god olivolja. Dra gärna några extra drag med pepparkvarnen, då denna maträtt passar bra med lite högre pepparstyrka. Krämig tonfiskpasta som du tillagar på 15 minuter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *