Krämig pasta med karljohan och parmesan är höstens goda och enkla pastarätt som du tillagar på under 20 minuter.

Så här gör du krämig pasta med karljohan och parmesan

  1. Sätt på en kastrull med saltat vatten. När vattnet börjat koka så tillsätter du pastan som du kokar al dente. Under tiden som vattnet kokar och och pastan tillagas så tillagar du den krämiga svampsåsen.
  2. Grovhacka karljohansvampen i större bitar.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Stek karljohansvampen i en klick smör tills den börjar få lite stekyta.
  5. Tillsätt lök och vitlök och stek på tills löken, vitlöken och svampen får fin stekfärg.
  6. Tillsätt färsk timjan, grädde, mjölk och viltfond och låt koka ihop för att sjuda på svag värme.
  7. När pastan kokat klart så häller du av vattnet. Tillsätt riven parmesanost i såsen och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Lägg upp pastan på tallrikarna och hålla på den krämiga svampsåsen. Avsluta med att riva över parmesanost, några drag med pepparkvarnen och garnera med färsk timjan.

Vill du använda annan god svamp som exempelvis kantarell eller trattkantarell så passar det utmärkt också. Eller varför inte blanda?

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Krämig pasta med karljohan och parmesan

  • 400 g. pasta
  • 300 g. karljohansvamp
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 msk. färsk timjan
  • 3 dl. grädde
  • 1 dl. mjölk
  • 1 msk. viltfond
  • 1 dl. parmesanost
Skriv ut receptet