×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kall dippsås – recept på enkel sås

Ingredienser

kniv-gaffel-skedKall dippsås

  • 3 dl. crème fraiche
  • 3 msk. dill finhackad
  • 2 msk. citronsaft
  • 1 msk. majonnäs
  • 2 tsk. kaviar
  • 75 g. rom (ex. stenbitsrom eller löjrom)
  • 1/2 st. finhackad rödlök
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Kall dippsås – recept på enkel sås att servera till exempelvis fisk, crostini eller chips.

Kall dippsås - recept på enkel sås att servera till exempelvis fisk, crostini eller chips.

Så här gör du kall dippsås

  1. Blanda crème fraiche och majonnäs i en bunke.
  2. Tillsätt kaviar, rödlök, citronsaft samt dill och rör om.
  3. Tillsätt romen och rör runt varsamt.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera dippsåsen till exempelvis fisk, skaldjur, crostini eller chips. Den passar även bra att servera till buffén.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *