×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Halloumi stroganoff – Recept på lättlagad husmanskost

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Halloumi stroganoff

  • 400 g. halloumi
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. tomatpuré
  • 1 msk. dijonsenap
  • 2 dl. grädde
  • 1 msk. grovkornig senap
  • 400 g. krossade tomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk. torkad basilika
  • 1+1/2 msk. gräslök
  • 1 msk. dill
  • Salt
  • Svartpeppar

Halloumi stroganoff är lättlagad och god vegetarisk måltid som du kommer tillaga många gånger. Är detta en ny klassiker bland vår svenska husmanskost?

Halloumi stroganoff - Recept på lättlagad husmanskost.

Så här gör du halloumi stroganoff

  1. Skär halloumiosten i 1 cm tjocka strimlor. Finhacka sedan lök, vitlök och chili.
  2. Stek på halloumiosten tillsammans med lite smör. När halloumiosten fått fin stekyta på vardera sida, så lägger du dem i en lämplig skål eller fat.
  3. Stek din finhackade lök, vitlök och chili i ett par minuter på medelhög värme, tillsammans med lite smör. Du vill få en glansig färg på löken. Addera sedan tomatpuré och låt steka i ett par minut. Du vill verkligen steka tomatpurén, eftersom du då får en mycket godare smak på den.
  4. Tillsätt sedan dijonsenap, grovkornig senap, krossade tomater, grädde, oregano, basilika och dill. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt den stekta halloumiosten samt finhackad gräslök och blanda. Låt allt sedan få sjuda i ytterligare ett par minuter tills osten blivit varm igen. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.

Servera halloumi stroganoff tillsammans med nykokt ris. Följ instruktionerna på förpackningen hur du kokar riset. Halloumi stroganoff är god enkel middag som passar alla dagar i veckan. Helt enkelt en maträtt som alla lyckas med. Jag tycker halloumi stroganoff har en självklar plats i vår svenska husmanskost! Toppa den gärna med extra finhackad gräslök.
Vill du ersätta riset, så passar potatismos eller nykokt potatis också bra. Eller varför inte prova med bulgur? Det borde också funka när jag tänker efter. Men klassikern är ju ändå ris.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *