Halloumi stroganoff är lättlagad och god vegetarisk måltid som du kommer tillaga många gånger. Är detta en ny klassiker bland vår svenska husmanskost?

Så här gör du halloumi stroganoff

  1. Skär halloumiosten i 1 cm tjocka strimlor. Finhacka lök, vitlök och chili.
  2. Stek på halloumiosten tillsammans med matolja. När halloumiosten fått lite stekyta på vardera sida, så lägger du dem i en lämplig skål eller fat.
  3. Stek på lök, vitlik och chili i ett par minuter. Tillsätt matolja om det behövs. Addera sedan tomatpuré och låt steka i någon minut.
  4. Tillsätt sedan dijonsenap, krossade tomater, grädde, oregano och basilika. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt den stekta halloumiosten och låt sjuda i ytterligare ett par minuter tills osten blivit varm.

Servera tillsammans med nykokt ris. Följ instruktionerna på förpackningen hur du kokar riset. Halloumi stroganoff är god enkel middag som passar alla dagar i veckan. Helt enkelt en maträtt som alla lyckas med. Jag tycker halloumi stroganoff har en självklar plats i vår svenska husmanskost!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Halloumi stroganoff

  • 400 g. halloumi
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. tomatpuré
  • 1 msk. dijonsenap
  • 2 dl. grädde
  • 400 g. krossade tomater
  • 1/2 msk torkad oregano
  • 1/2 msk. torkad basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
Skriv ut receptet