Grönkålschips – recept på gott och nyttigt snacks som du lyckas med.

Så här gör du grönkålschips

Förslag på kryddning

Grönkålschips är ett lättlagat och gott alternativ till vanliga potatischips. Vill du ha lite hetta så adderar du bara lite cayennepeppar eller chiliflakes tillsammans med oljan och saltet. Att krydda med paprikapulver kan säker också smaka bra. Har du provat någon annan smaksättning? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan!

Säkerställ så dina grönkålschips inte blir brända.

Redan efter 4 minuter kan det vara läge att titta till grönkålen. Jag har angivit cirkatid ovan och allt beror på ugnen. Det går fort från det att de går från härligt frasiga till att bli brända. När de blivit brända är det i min mening bara att slänga dem och göra om. Detta eftersom åtminstone jag inte tycker det blir en oangenäm smak när det blivit lite bränt.

Serveringstips

Här på min matblogg har jag recept på potatischips med crème på pepparsalami och rödlök samt crème på citrus och gräslök med löjrom. Jag kan lova att det blir gott att byta ut chipsen mot grönkål. Men i dessa fallen ska du hålla dina grönkålschips neutrala och bara krydda enligt grundreceptet. Sedan kan det vara läge att lägga på fyllningen i samband med att du tar ett grönkålschips. Lite söligt blir det jämfört med potatischips, men det är det värt.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked

Grönkålschips

  • 200 g. färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm salt
Skriv ut receptet