Ingredienser
10 st. chips
Potatischips med citrus- och gräslökscrème samt löjrom
- 1 dl. crème fraiche
- 2 msk. finhackad gräslök
- 75 g. löjrom
- Skalet från 1/2 citron
- 10 st. lättsaltade potatischips
När serverade du senast potatischips med citrus- och gräslökscrème samt löjrom?
![Potatischips med citrus- och gräslökscrème samt löjrom](https://www.johansmat.se/wp-content/uploads/2018/01/potatischips-med-citruscreme-och-lojrom.jpg)
Så här gör du potatischips med citrus- och gräslökscrème samt löjrom
- Vispa crème fraiche i en bunke med elvisp tills den blir en fast kräm.
- Finhacka gräslök och blanda i bunken tillsammans med rivet citronskal. Smaka av med svartpeppar.
- Lägg en klick av röran på varje chips. Toppa sedan med en klick löjrom.
- Toppa med eventuellt mer finhackad gräslök och några drag med pepparkvarnen.
- Servera omgående.
Fyllningen och löjromen räcker gott och väl till 10 st. chips. Snålar du så kan de räcka upp till 20 st. chips. Men jag gör hellre dubbel sats, för mycket fyllning tycker åtminstone jag är gott.
Prova även potatischips med crème på pepparsalami och rödlök.